Dárek zdarma k objednávce nad 300 Kč.

Jak vybrat správné materiály pro psí ortézu

Při výběru ortézy pro vašeho psa je důležité zvolit správné materiály, které mu poskytnou potřebnou podporu a pohodlí. Zde se dozvíte, na co si dát pozor a jaké materiály preferovat.

Neopren vs. měkké, prodyšné tkaniny

Možná jste už slyšeli o nepříjemnostech spojených s neoprenovými materiály u surfařů, když jejich oblečení není správně udržováno. Neopren, i když je ceněný pro svou schopnost udržovat teplo a kompresi, se může stát problematickým, pokud jde o psí ortézy. Při zachycené vlhkosti může neopren dráždit citlivou pokožku a způsobovat záněty a vyrážky. Je třeba mít na paměti, že i když se ortéza zdá čistá, může obsahovat nežádoucí mikroorganismy, které mohou být škodlivé pro vašeho mazlíčka.

Další komplikací spojenou s materiály jako je neopren či levná pěna je jejich nedostatečná nosnost. Ortéza musí být dostatečně pevná, aby chránila kloub vašeho psa a zabraňovala nežádoucím pohybům. Materiály s nedostatečnou kompresí nemusí poskytovat úlevu při zánětlivé bolesti, kterou zvířata zažívají. Je klíčové vybírat materiály, které budou poskytovat dostatečnou podporu a pohodlí pro vašeho chlupatého přítele.

Banner do popisu kategorie (2)

Plastové dlahy vs. hliníkové dlahy

I když plastové dlahy jsou lehké, mohou narušit účel podpory, protože jsou obvykle křehké a snadno se lámou. V našich ortézách Balto preferujeme letecké hliníkové dlahy, které jsou známé svou lehkostí a zároveň poskytují pevnost. Hliník má vynikající poměr pevnosti k hmotnosti, což je ideální pro dlahy našich ortéz.

Hliníkové dlahy v každé ortéze Balto udržují nízkou hmotnost produktu a zajišťují maximální stabilitu postižené části. Tyto dlahy jsou navíc odnímatelné, což umožňuje využití ortézy i jako kompresní obvaz. Kompresní terapie podporuje cirkulaci krve, což může snížit bolest a zánět. Díky kombinaci komprese a stability může váš pes lépe vnímat okolnosti kolem postižené oblasti, což přináší různé fyziologické výhody.

Psí ortézy Balto lze nosit i během provádění rentgenových snímků, protože jsou rentgenově průhledné. To umožňuje veterinářům provádět diagnostiku bez nutnosti odstranění ortézy, čímž se minimalizuje riziko dalšího zranění.

Správný výběr je důležitý

Při péči o vaše mazlíčky je důležité vybírat ortézy, které jim poskytnou optimální podporu a pohodlí. Ujistěte se, že vybíráte materiály, které jsou pro jejich pokožku šetrné a zároveň dostatečně pevné, aby chránily jejich klouby. Vyzkoušejte ortopedické pomůcky Balto, které jsou navrženy s ohledem na maximální podporu a komfort pro vaše zvířecí přátele. Prozkoumejte naši širokou kolekci ortéz a pomůžete vašim mazlíčkům získat zpět svou pohyblivost a pohodlí.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz